Na początek silny reprezentant wprost z Kościelnej –
Buff Bus Pizza Truck. Ich menu tworzone jest z produktów importowanych prosto z Włoch, a pizza z opalanego drewnem pieca podobno jest niesamowita! W stylowym Bedfordzie serwują także wegańską wersję włoskiego placka – farinatę na bazie mąki z ciecierzycy.
Nawet z mąki i wody można stworzyć coś niezwykłego. Według właścicieli
Happy Little Truck wystarczy dodać do tego szczyptę pasji i… tajemny składnik. Tradycyjna Margherita, delikatna Bianca, ostrrra Piccante a może coś innego? Wybór nie będzie taki prosty!
Dobry gruz nie jest zły!
Van Cygan bujający się w istnie romskim stylu po Poznaniu serwuje miks kuchni z całego świata. Zjecie tam tacos, tofu, owoce morza, tortille i wołowe kofty. Będzie ogień!
Kiedyś pierwszy foodtruck w Poznaniu serwujący burgery, teraz część burgerowego imperium. Wiecie już o kim mowa? Poznański mocarz
Food Patrol karmić Was będzie klasykami z pomidorem i ogórkiem, dorodnymi okazami z kiwi czy gorgonzolą i wariacjami z sezonowymi warzywami.

Farmer, Ostry Słodziak czy Góral? To nie oferty matrymonialne, a nazwy z menu
Kultowych Zapiekanek. Misją tego food trucka jest zmienienie oblicza typowo polskiego fastu foodu, powstałego w PRLu. Chrupiące bagietki hojnie posypane dodatkami pretendują do grona dań narodowych, niczym bigos i pierogi.
Są wśród Was fani solidnej porcji mięcha? Może by tak przekąsić kiełbaskę? Takie rarytasy znajdziecie w
Bratwurstach i Kiełba w Gębę. Ich specjały idealnie skomponują się z zimnym piwkiem.

W
Bruno Bustaurant serwują ramen: z kurczakiem teriyaki i sezamem oraz bekonem i kimchi. Dla tych, co są po zielonej stronie mocy będzie również dostępna opcja wege ze smażonym tofu i grillowanym porem.
Sos z karmelizowanej cebulki w pomidorach z dodatkiem octu balsamicznego to atrybut
Pitu Pita, czyli naszego lokalnego food trucka rezydującego na Kontenerach. Skosztujecie u nich nie tylko chlebka pita z szarpaną wołowiną, ale również kurczakowi quesadillas.
W
Pasta Mobile pierwsze skrzypce zagra makaron penne w różnych kombinacjach smakowych: kurkowe z grzybami, śmietaną i niebieskim serem pleśniowym, szpinakowe z dodatkiem świeżych liści szpinaku, gorgonzoli i czosnku oraz bolognese z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym.
Kuchnia amerykańska zagości także w
Krowa na trawie. Ten bar na kółkach wpadnie do nas z Wrocławia i zaserwuje dobrą wołowinę w bule.

[custom_font font_family='Roboto Slab' font_size='22' line_height='33' font_style='none' text_align='left' font_weight='300' color='#242424' background_color='' text_decoration='none' text_shadow='no' padding='0px' margin='0px'] Będą też gwiazdy znad Wisły – Kill Grill serwujący kapitalne burgery i sandwiche. Z Wrocławia dojedzie Pasibus StreetArt Food, którego dewizą są burgery tylko 100% wołowiny i wyśmienite produkty własnej produkcji.
Do teamu mobilnych restauracji dołączyła też reprezentacja
Bobby Burger. Wołowina i niebanalne dodatki zamknięte w pełnoziarnistej bułce, mhmmm, palce lizać :)
No Comments